Foto av Fläskfilé gorgonzola från WW ViktVäktarna

Fläskfilé gorgonzola

13
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé i en härlig gorgonzolasås med smak av mango,curry och banan. Garanterat en favorit hos hela familjen!

Ingredienser

Fläskfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Curry

1 tsk, röd

Paprika

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mango chutney

2 msk

Banan

1 st

Ädelost 30%

75 g, eller gorgonzola

Couscous, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Smält margarinet i en stekpanna och bryn skivorna ett par minuter på varje sida. Salta och peppra, strö över curryn. Ta upp köttet och lägg i en ugnsfast form. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs dem lätt i stekpannan, späd med grädde och rör i mango chutney. Låt sjuda i ett par minuter och häll det över fläskfilén. Skala och skär bananen i sneda skivor. Lägg den över köttet och strö på riven gorgonzola. Sätt in formen i ugn 250° och gratinera tills osten smält och fått lite färg. Koka couscousen enligt förpackningen och servera till.