Foto av Fisksoppa med aioli från WW ViktVäktarna

Fisksoppa med aioli

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
En härligt doftande fisksoppa kanske kan verka svårlagat men faktum är att det är jättelätt! Gott, nyttigt och snabbt helt enkelt!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula, stor

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Olivolja

1 tsk

Fiskbuljong

1 liter

Saffran

1 pkt

Grönsaksbuljongtärning

2 st, gärna örtbuljong

Tacosås (salsa)

2 msk, stark

Fraiche 5%

2 dl

Torsk

500 g

Skalade räkor

200 g

Krossade tomater

1 förp

Fraiche 5%

2 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Skär morötter, paprika och purjo i stavar. Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Tillsätt buljong, buljongtärningar, krossade tomater, saffran, salt och peppar. Låt sjuda under lock tills grönsakerna är al dente. Rör ner tacosås och 2 dl fraiche. Låt det koka upp. Tillsätt fisken i bitar och sjud på svag värme ca 5 minuter. Tillsätt räkor precis innan servering. Blanda 2 dl fraiche, majonnäs, pressad vitlök och salt till en aoli. Lägg en klick i soppan vid servering.