Foto av Grillad lax med saffranspotatis från WW ViktVäktarna

Grillad lax med saffranspotatis

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lax med fänkål och potatis i saffrans- och vitvinsbuljong. Fantastiska smaker i denna rätt, som är klar på en halvtimme.

Ingredienser

Lax

500 g, 4 bitar

Fänkålsfrön

3 tsk

Citron

1 st, 1 tsk rivet skal

Potatis

800 g, gärna färskpotatis

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Saffran

1 pkt

Vin, vitt torrt

2 dl

Fiskbuljong

5 dl

Instruktioner

  1. Tvätta och borsta potatisen, dela den om den är stor. Skiva vitlöken och bryn tillsammans med saffran och potatis i olja i en kastrull. Slå på vin och fiskbuljong och låt det koka tills potatisen känns färdig. Stöt fänkålen och gnugga fisken med fänkål, citronskal, salt och svartpeppar. Grilla laxen på grilljärn, kolgrill eller i het ugn. Servera laxen med potatisen i sin buljong. Tips – Det går utmärkt att byta ut saffran mot peperoncino (torkad chili) för en hetare buljongpotatis.