ViktVäktarna - Paella med kyckling och ärter

Paella med kyckling och ärter

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket slår en riktigt vällagad paella! Gör en stor sats av denna paellan och bjud in dina vänner.

Ingredienser

Vatten

9 dl

Kycklingbuljongtärning

2 st

Saffran

2 pkt

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

3 dl

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Krossade tomater

1 förp

Gröna ärter

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st, klyftor

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och saffran i en stor kastrull. Ta kastrullen från spisen, täck med lock och håll varm.
  2. Skär kycklingen i 2 cm stora bitar och stek i olja tills den får färg. Lägg sedan över på en tallrik. Salta och peppra.
  3. Skala och tärna lök och paprika, stek i olja tillsammans med pressad vitlök under omrörning tills allt mjuknat. Tillsätt ris och paprikapulver och stek några sekunder.
  4. Tillsätt därefter krossade tomater och hälften av buljongen. Koka upp och låt småputtra ca 20 minuter. Rör om då och då och spä med mer buljong om riset börjar koka torrt.
  5. Tillsätt kyckling och ärter och sjud vidare i ytterligare 10 minuter. Spä med mer buljong om paellan känns torr. Smaka av med lite salt och peppar.
  6. Blanda ner hackad persilja när rätten är klar. Servera med citronklyftor.