ViktVäktarna - Enkel fiskgryta

Enkel fiskgryta

1
Points® value
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En mustig fiskgryta är perfekt att servera när du har vänner på besök, men såklart annars också. Alltid en god idé helt enkelt!

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Chili flakes

1 tsk

Timjan

1 tsk

Dragon

1 tsk

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

1 st

Lax

300 g, blandade bitar

Torsk

300 g, blandade bitar

Spenat, färsk

100 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva lök tunt.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken ca 10 minuter på medelvärme, häll på en skvätt vatten om den börjar bränna fast. Skala och skiva vitlök tunt och lägg ner i grytan. Låt steka med hastigt.
  3. Blanda ner krossade tomater, chili flakes, timjan, dragon, vatten och buljongtärning. Låt det koka upp och låt sedan sjuda ca 15-20 minuter under lock.
  4. Sänk värmen, blanda ner fisktärningar och låt dem bli klara, ca 2-3 minuter. Blanda ner spenat och låt den sjunka ihop.

Anteckning

Något typ av bröd är gott till denna gryta. Annars funkar även både potatis och ris till.